Вие сте тук: Начало Хотели в България Еко и селски туризъм Арбанаси АТРАКЦИОН КАЛОЯНОВА КРЕПОСТ

АТРАКЦИОН КАЛОЯНОВА КРЕПОСТ

179_htl_kaloianova krepost1
Описание

Атракцион „КАЛОЯНОВА КРЕПОСТ” се намира на 2 км от магистралата София-Варна на пътя между Велико Търново и Арбанаси върху прочутото с чистия си въздух и необикновено беломорско течение Арбанашко плато, в непосредствена близост до конната база и телевизионната кула. От него се открива невероятна гледка от птичи поглед към старопрестолния град.
Атракцион „Калоянова крепост” е едно смело предизвикателство към историята – средновековен замък с бойници и кули, в който се влиза по дървен мост. Паметникът на цар Калоян се издига величествено пред крепостта и е най-новият в съвременната история на България. Историческите препратки са част от визията, интериора и артистичните праграми. Парапетите, аплиците и декоративната украса са реплики на оригинали, намерени на хълма Царевец.

Настаняване

Хотел „Калоянова крепост” предлага 10 двойни стандартни стаи, 2 двойни стаи лукс и 2 двойни стаи VIP.
Всички стаи са оборудвани с двойно легло тип спалня, собствен санитарен възел, минибар, LCD телевизор, кабелна телевизия, интернет.
Стаите ЛУКС разполагат с джакузи и парна баня в самата стая, а Стаите VIP са с двойно джакузи и парна баня в санитарния възел.

Услуги

Атракцион „Калоянова крепост” предлага на своите гости: – ресторант с 450 седящи места, огромна сцена-дансинг, перфектен саунд и ефектно осветление, музика на живо-оркестър
- лятна градина с 200 места
- детски кът
- конни атракции
- организиране на допълнителни атракции по заявка (Спектакъл „Историята на живо” – посрещане на цар Калоян на кон и свитата му; Програми „Фолклорна магия”; Гост изпълнители – поп, поп фолк, рок, джаз; „Търновската царица” и „Цар Калоян” – снимка с царски одежди и атрибути; разходка с каляска около крепостта – 2 маршрута; разходка на кон по Арбанашкото плато; разходка с хеликоптер)
- безплатен Wi-Fi интернет достъп – паркинг

Намаления и доплащания

- Деца до 1.99 години – БЕЗПЛАТНО.
- Деца от 2 до 11.99 години на допълнително легло заплащат 23 лева на ден.

Цени